Pabari Devanshi

IR2018

A Space For Contemplation

The intend was to create a students space on the west wall elevation of FA building in CEPT university. Amidst the chaotic and hectic life of students, they need some time to breath and relax  themselves. The overall space has an organic shape as seen the involute staircase around the tree followed by the main space. Details of each element is done, keeping in mind their functionality and its uses. Initial exercises were used to understand the details and concept of Staircase, Door and Windows which were later considered while designing the final space.


Report Content

Joinery

Door

Window

Staircase

Overall Drawings

Staircase Drawings and Details

Door Drawings and Details

Window Drawings and Details

Floor Drawings and Details

Roof Drawings and Details